Denice Lundevall
Yoga World
Kost & Recept

Glutenfria,veganska bananpannkakor, recept

Jag älskar verkligen bananpannkakor och har vart sugen på att göra dem i flera dagar men har bara inte fått “tummen ur” så att säga. Igår drog jag ut tummen och svängde ihop några smarriga pannkisar.

Det här behöver du:

  • 4 dl glutenfria havregryn
  • 2 stora bananer
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl växtmjölk (jag använde sojamjölk)
  • 2 krm kardemumma+ 5 krm kanel+ 4 krm mald nejlika
  • en nypa salt
  • 2 tsk bakpulver

Gör såhär:

Mixa havregrynen till ett fint mjöl i en mixer. Häll nu ner de resterande ingredienserna och mixa till en smet. Låt stå i 15 minuter så bakpulvret får göra sitt. Plutta ut små “plättar” i stekpannan och stek på medelhög värme tills de får färg. Jag stekte i kokosolja då det ger en så god smak på pannkakorna.
Chiasylt, (OBS! Den här bör göras dagen innan för att chiasylteb ska få en fasthet) det här behöver du:

  • 3-4 dl tinade bär (jag hade jordgubbar)
  • 4 msk chiafrön
  • 2 msk agavesirap

Gör såhär:

Mixa de tinade bären till en slät “smoothie”. Blanda ner chiafrön och agave. Smaka av, behövs med sötma?tillsätt mer agave. Ställ i kylen över natten. Dagen efter har chiafröna svällt och sylten är mer fast i konsistensen än gårdagen innan.

Toppa dina pannkakor med sylt, lite hackade nötter/frön, skivad frukt mm. Jag har skivad banan, chiasylten, kokoschips, solrosfrön och lite kanel på mina pannkisar ?

Enjoy!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.