Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & ReceptMammaträningTräning

Sagt upp mig, nytt hem och en bulle i ugnen!

Ja vad ska man säga- är jag helt crazy som gör det här just nu?! Säga upp mig när vi har köpt lägenhet och ska ha barn?! Haha! Nä, vet ni vad- det känns helt, hundra procent rätt att göra det här just nu! Alla “tecken” runt om mig puttar mig åt den här riktningen. Universum talar ett tydligt språk till mig. Flummigt? Kanske men så känner jag och har gjort en längre tid nu. 

Jag har länge känt att jag inte trivts på jobbet och det är för att det helt enkelt inte passar mig längre. Jag har lärt mig massor på lite över de 2 år jag jobbat där men det är verkligen dags för mig att satsa nu. Nu eller aldrig känner jag, för som sagt- alla tecken universum sänt mig pekat åt att jag ska starta eget inom hälsa.

Vad är planen då? Vad ska jag göra? Jo det ska jag tala om för er…eller jag kan i alla fall dela med mig litegrann, vill ju inte avslöja allt innan jag suttit några “pålar” i jorden. 

Jag kommer som sagt att starta eget inom träning och hälsa ur ett holistiskt perspektiv, dvs att jobba med helheten. Min övertygelse och av egna erfarenheter jag gått igenom de senaste åren har övertygat mig att vi behöver en helhet för att må bra. För att må bra på riktigt. Inte bara få ett sexpack på magen, för blir man lyckligare av det? Sexpack har jag haft men jag blev inte lyckligare av det. 

Kost: Jag kommer att inrikta mig på mer grön kost och det är återigen utav egen erfarenhet- jag vet och känner att det är bland den bästa kosten. Det kommer givetvis att få “blandkost” också men jag kommer helt klart att se till att mina framtida kunder kommer att få ett fantastisk bra kostupplägg med mer grönt i än vad de är vana med. Vill du gå upp/ner i vikt eller hitta balans så hittar vi din perfekta plan. En massa göttiga recept ska knåpas ihop så mina kunder kan få så mycket hjälp det bara går. Tips och trix för att kunna hålla sina nya, goda vanor och att äta så mycket naturligt som möjligt ?

Träning: Som men kosten så testar jag allt själv och har även här ett helt nytt tänk. Du kommer absolut att kunna forma din kropp utefter dina mål MEN det ska vi göra samtidigt som du får en mer rörlig kropp, en mer hälsosam kropp som du både kommer ha nytta utav för att den är så kapabel, som det var menat från början att vi skulle vara men även en kropp som är stark, uthållig och som du kommer att trivas i. Vi ska träna smart! Sedan ska jag bli “rumpmästare” haha! Då jag har en ,i mina ögon obefintlig rumpa (förutom just nu med “nåååågra” extrakilon här och där ?) så vill jag själv bygga upp en fylligare bakdel och testar en massa grymma övningar och kommer att lägga mycket fokus på just rumpa i min egen träning. Vem vet, jag kanske kan kalla mig “the new ASS master” efter det! 

Mammaträning: Då jag själv kommer att bli mamma snart så kommer jag att få ta del utav sömnbrist, tidsbrist, ingen ork osv. Här vill jag hjälpa och visa på att det går att äta bra, det går med enkla medel att röra på sig trots all brist en kan gå igenom. Mammor är starka! Det ska vara enkelt, lättförståeligt och tillgängligt för alla. Jag kommer att jobba med mammor under-och efter graviditet då det är väldigt olika faser i livet. Det är mycket som händer i kroppen och med sinnet. Det kan vara svårt för många att veta om man kan träna, vad man kan träna och hur. 

Mental träning/meditation : Det börjar i huvudet- det vet ni väl 😉 Även här har jag testat på mig själv och kommit underfund med att “inställning är allt”! Hitta din mentala balans så har du vunnit den största vinsten! Meditation för återhämtning, fokus och ett lugnt inre, balans. 

Yoga: Yoga behöver inte vara svårt, du behöver inte vara vig. Det är så mycket mer än så. Här kommer vi att hitta “din” yoga som passar för dig och din kropp. Det kan vara så enkelt att du bara avslutar din dag, din träning med en kort sekvens på 6 minuter och du är klar. Men känslan kommer att sitta i så mycket längre. 

Föreläsa: jag kommer även att vara tillgänglig att föreläsa. De föreläsningar jag skissar på är;

  • Min historia från att växa upp i en familj med en missbrukande mamma, hur det har format mig, hur de har styrt mitt liv i olika riktningar så som självdestruktivitet, bulemi och  självhat men ändå lyckats vara en glad, sprallig och snäll tjej.
  • Hälsa från mitt perspektiv: där spånar jag på om att berätta om varför jag blev vegan, hur det var i början, vad som hände med min kropp och sinne. Sedan även ge råd och tips till dem som är intresserade utav grön kost. Inget avancerat på atomnivåer- nej, det ska vara enkelt, lättförståeligt så att alla känner att de kan! För det kan ni! Jag kommer även att prata om hur viktigt dina val i livet är och vikten av att du bestämmer dina vägval i livet. Du är din egen “kapten”. 

Tja…det är lite så mina tankar går kring mitt framtida företag. Jag har såååå mycket mer idéer men det här är grunden till företaget i alla fall. Just nu håller jag på att förkovra mig i kost. Jag läser till Lic. Kostrådgivare genom Paulúns näringscenter och hoppas på att bli klar till sommaren. Sedan har jag en hel del andra utbildningar jag vill och ska gå. Lic. Personlig tränare är jag ju redan sedan flera år tillbaka MEN jag vill uppdatera mig genom att gå lite andra kurser för att få en bredd inom träning. 

Vad tycks? Låter det som att jag tappat det helt? ?Haha! Jag förstår om ni tycker det men så här är det! Jag har bestämt mig och har ett hundra procentigt stöd hemifrån vilket bara gör mig ännu mer stark i min tro att det här är helt rätt. Planen kan komma att ändras, läggas till saker eller ta bort saker. Det här ligger i sin linda nu och jag har bara börjat ?? Jag passar på att börja jobba på det här nu och när jag blir mammaledig så får vi se vad jag hunnit bygga upp till nästa år ? 

Jag kommer såklart att göra maaaassa reklam när jag börjar bli klar och tar kunder ?✌️

Happy Valentines Day ?

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

2 kommentarer

  1. Du kommer garanterat lyckas. Det låter spännande och jag tror att du gjorde rätt val gällande arbetet. Du har ett fantastiskt stöd i Rikard.
    Önskar dig all lycka till ❤.

    1. Tack snälla du för så peppande ord <3 Det känns rätt i hela mig och det är skönt med stöd från Rikard och familj, det är precis det man behöver för att våga ta steget. Det är de jag behöver i alla fall 🙂

      Tack så mycket, gulle dig <3

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.