Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagMammaträningTräningTräningsfilmer

Ben-och rumpträning, träningsfilm!

Gårdagens träning var det fokus på ben och rumpa, RUUUUMPAAA! Det kändes rejält kan jag lova! Älskar, älskar att köra slut på ben och rumpa. Grymma övningar fick jag till också med maximal kontakt.

Jag kommer att lägga in ben-och rumpträning 2-3 ggr/ veckan nu framöver. Som variation kommer jag att leka med set, reps och vikt men övningarna kommer att vara ungefär samma. Passen kommer att se lite olika ut- 2 utav dem kommer vara lite tyngre (så tungt jag kan gå såklart) och det 3:e kommer vara lite “lättare”.

Jag kommer även att dela med mig utav hela min träningsplan här imorgon så håll utkik 😉

Här kommer gårdagens grymma pass, och som vanligt modererar du vikter utefter vad du klarar av. Är det för lätt- öka vikten, är det för  tungt- ta bort vikt osv. Ett tips! Tänk på att kontakt är nyckeln i träning- kniiiip rumpmusklerna i toppläget så att du verkligen kommer åt gluteus- då kommer du åt muskeln och då får du resultat! Själv har jag haft svårt att få bra kontakt med rumpmusklerna förr då mina quadriceps (stora lårmuskeln) ofta tagit den största belastningen. Men nu, nu tänker jag rumpa, rumpa RUMPAAA och verkligen knipet åt ordentligt och fokuserar på att det är rumpan som tar den största belastningen. 

Dags att bygga lite rumpaaaa?! Haha, tja eller så gott jag kan i alla fall medan jag är gravid. Dock kommer jag att fortsätta med liknande upplägg efter graviditeten, bara öka belastningen mer. 

3-5 varv utav:

1) Glute bridge 10-15 rep/sida (se till att ha hälen i bänken/boxen då känner du galet mkt mer i hamstring och rumpa) 
2) Bulgarian split + hantel press 10-12 rep/sida
3) Enbent “landmine” marklyft 10 rep/sida
4) Sido utfall med gummiband+ viktboll/hantel/viktplatta

 

 

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.