Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagMammaträningTräningTräningsfilmer

Träningsvideo, 3-d helkroppspass

Idag drog jag med mig Linda till Factor och tränade. Superkul med sällskap och det känns ju ännu mer kul att hon också är gravid- hon ligger 1 vecka för mig ?

Vi har bestämt att vi ska träna tillsammans på Måndag+ Fredag morgon, då 3-d inspirerat såklart! Det var första gången för henne som testade 3-d övningar och hon tyckte det var superkul OCH kändes så bra i hela kroppen. Det är det 3-d gör. Du blir trött och slut men du behöver inte känna dig “förstörd” i kroppen…vilket enligt min mening inte ger mer utav din träning bara för att du mår piss efteråt. Nej det här är fanimej den smartaste träning jag stött på och jag älskar det!

Dagens pass blev 3 varv utav följande övningar på filmen:

  • Utfall med hantel 
  • Marklyft med en arm/hantel
  • Enarms push press
  • Armhävningar 
  • Enarms clean med hantel 
  • Step-up 30 st totalt
  • 2 min på assault bike

Jag gillar att köra “Enarms-övningar”, det tvingar kroppen att använda magstödet (core), tränar balans plus att du får med fler småmuskler när du kör med fris vikter istället för enbart skivstång eller i maskiner. 

Det här passet är för alla! Inte bara gravida- så köööööör! 

Passet gick kanon, jag blev trött och flåsig men allt kändes bra men efteråt…? Jag mådde inte bra efteråt, jag var tvungen att lägga mig ner för jag kände mig lätt illamående och lite svimfärdig. Jag låg en stund på golvet och klev sen upp för att gå på toa. Inne på toaletten var jag snabbt tvungen att resa mig från toastolen (innan jag hann göra nåt, haha), dra på mig brallorna och lägga mig på golvet. Jag kände mig svimfärdig igen. Usha. Kändes inte alls bra, men jag vet och har hört att fler har känt så under 2:a trimetern efter träning. Man kan lätt bli svimfärdig trots att man inte överansträngt sig eller något. Det är så nu helt enkelt, man har 2 liter mer blod i kroppen, bär på ett annat litet liv så det är klart att kroppen kan reagera.

Jag vill vara noga med att säga att jag absolut inte mosade på i passet, att det skulle vara för att jag gått ut för hårt som jag blev illamående och svimfärdig. Nej, nej, jag känner väldigt tydligt vilken nivå jag kan vara på och går inte över den. Bara att acceptera att detta kan hända då och då framöver och då bara ta det lugnt, andas och vila.

När jag kom hem kunde jag inte äta något utan gick i säng och mös med Rikard. vi båda somnade om och jag sov i 2 timmar, haha!

Nu mår jag kanon igen och har ätit, ska nu fixa härhemma lite, lyssna på ljudbok och sedan sätta mig ner med datorn och jobba.

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.