Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagMammaträningTräning

Att röra på dig ger dig

Framöver kommer jag att tipsa mer om träning, rörlighetsträning, yoga, mat och även filma det så ni får ut mer utav min blogg. Jag kommer att anpassa övningarna så att både gravida och ickegravida får ut något utav det. Även killar såklart! Det går alltid att anpassa? göra det lättare, tyngre, mer avancerat osv. Jag kanske inte kan göra för avancerade yogaövningar tex just pga jag är gravid men de övningar jag ger er räcker gott och väl kan jag lova. Så stay tuned för en lite mer “uppdaterad” och informativ blogg framöver.

Så, nu tillbaka till överskriften-” att röra på sig ger dig”:

 1. Bättre kondition
 2. Bättre blodcirkulation som kan motverka trötta ben, åderbråck rensar kroppen från slaggprodukter, kan minska uppkomst av celluliter (fast vi kan ha dem ändå 😉
 3. Ökad lungkapacitet
 4. Minskar risk för sjukdomar relaterade till fetma
 5. Minskar risk att dö i förtid
 6. Ger dig ett mervärde, du känner dig nöjd och glad med din prestation oavsett om det var en promenad eller ett svintungt gympass
 7. Ökat “måbra-hormon” påslag
 8. Stärker vårt skelett och därav motverka osteoporos (benskörhet)
 9. Stärker immunförsvaret
 10. Bättre sömn
 11. Ökad förbränning/uthållighet/styrka

Ja det här är bara 11 ynka bra anledningar till varför man bör röra på sig. Det behöver inte vara ett superhårt träningspass varje gång. Variera träningen, ha kul, gör det som känns bra och roligt. Det finns enligt mig ingen anledning till att inte träna. Det ger så mycket tillbaka och det är verkligen en investering i dig själv och din framtid.

Nu när jag är gravid har det blivit mer “annan” träning. Som ni märkt kör jag nästan uteslutande 3-D träning. Dels för att jag ju som jag tidigare skrivit haft problem med ryggen men även för att jag vet att jag och majoriteten utav befolkningen behöver träna smartare. Vi behöver bli funktionella, rörliga i leder och muskler så vi kan röra oss så som det var tänkt från början när vi skapades/kom till. Tänk hur rörliga och mobila små barn är?! Vips så sitter de ner på huk i en perfekt squat till exempel. Det ska vi vuxna egentligen också kunna göra men vi har blivit så stela.

(Bild lånad från nätet)


Jag är glad att jag börjat yoga och även nu funnit 3-D träningen! Det är verkligen framtiden i mina ögon och jag är taggad på att lära mer och mer.

Så! Vad har jag själv gjort för rörelseträning idag då? Jopp, det blev en kall och frisk promenad på ca 70 min. Så härligt! Det är verkligen inte alla dagar jag känner för att gå ut och promenera men idag var en sådan dag då jag längtade ut och njöt av den friska luften.

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

2 kommentarer

 1. Håller absolut med. Började med lätt träning (promenader och simning) för en månad sedan. samtidigt började jag med glutenfritt och minimerade sockret. Mår bara så mycket bättre! Hela kroppen är gladare och jag orkar med studierna. Lär mig bättre och ser hur trötta mina kursare är medan jag har börjat ta trapporna upp till föreläsningarna – underbart! ?

  1. Visst är det härligt att känna den skillnaden! Underbart att läsa att du unnar dig dessa grymt bra vanor, mums!

   Hoppas på att dina kursare kan anamma lite utav din hälsosamma livsstil, de skulle må så mycket bättre ju! Tänk om alla vågade ge sig chansen och tiden att förbättra sin livskvalitet. Det behöver inte vara svårt, precis som du skriver- ta trapporna till föreläsningen! Vardagsmotion ger så mycket mer än vad man kan tro.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.