Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagMammaträningTräningTräningsfilmer

“Mammaträning” del 1

Jag kommer framöver att lägga ut en serie med övningar som är kanon för oss blivande mammor men även för er som redan har en liten därhemma som ni går omkring och bär på titt som tätt. Detta är givetvis även för pappor då de också bär på barnen.

Det är viktigt att ta hand om sin rygg, always men det blir ännu mer viktigt när vi lägger på en yttre belastning så som ett barn. Vi behöver förbereda/stärka upp och bibehålla en stark men också rörlig rygg. Tänk er hur många gånger man bär på  barnet och tappar något på golvet. Du behöver få upp saken från golvet samtidigt som du håller i barnet. Då är det väldigt viktigt att vi lär kroppen det bästa och smidigaste sättet att böja oss ner.

Här kommer en övning som är kanon för det! Den är bra för alla skulle jag vilja påstå. Lägg in den här i din träning eller gör den hemma några gånger i veckan.

Du behöver:

  • en proceedosmatta ELLER bara sätt ut 9 tejpbitar på golvet i samma ordning som ni kan se på min matta i klippet. Dvs 3 rader med 3 prickar i.
  • En vikt. Kan vara en hantel, medball som jag har i klippet eller varför inte fylla på en större flaska hemma med vatten och ha den som en vikt. Det går även bra att göra utan yttre vikt i börja om det känns bättre men se till att hålla i något lätt ändå som simulerar barnet.

Se klippet och gör dessa övningar 2 ggr på varje sida ca 3 ggr/veckan.

 

 

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.