Denice Lundevall
Yoga World
Bara jag

Johnells säljer död och lidande!

Igår deltog jag i en protest mot “Johnells” som vägrar sluta att sälja päls trots många och långa diskussioner med djurrättare. 

Det känns så bra att se att folk vänder i dörren, väljer att inte gå in i butiken när vi stod där! Yes!!! Många tänker inte på att den vackra pälsen på sin jacka kommer från ett djur som har fått offra sitt liv enbart för att bli “pynt” på din jackas luva. Tänker inte på att den lilla pälsbollen på din mössa är från ett djur som suttit flera timmar i en rävsax och lidit innan den “äntligen” blir skjuten och få slippa lidandet…för att sedan bli pynt för att vi ska känna oss snygga. Tänker inte på att den lilla pälskanten på dina handskar kommer ifrån en livrädd liten mård som vill leva lika mycket som vi, som känner smärta precis lika mycket som vi för att sitta som “pynt” för vårt egos skull. 

Nej, fy fan säger jag bara!!! Vi behöver verkligen inte bära päls nuförtiden! Förr, för flera hundra år sedan möjligtvis för kylan men nu, nu är det enbart för att “pynta” oss själva. Fört vårt egos skull. Så sjukt. Sinnessjukt i mina ögon att vi dödar djur, föder upp djur för att vi ska bära deras päls/skinn. 

Idag finns det så otroligt mycket bra material som är fejk, vi behöver verkligen inte bära djur. 

Handla med hjärtat, jag ber er ?

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

1 kommentar

 1. Hej,
  Du skriver att du är personlig tränare och hälsocoach. Om du har ens den minsta andel klienter som inte är veganer, d.v.s. bygger muskler/hälsa på bekostnad av dödade/utnyttjade djur, så hoppas vi att du antingen tränar/coachar dem helt idéellt med slutmålet att veganisera dem eller skäms över insikten att du är en enorm hycklare som kallar dig djurvän.

  För om vi skulle upptäcka att du vågade ta pengar från köttätare för dina tjänster.. då skall vi se om du inte får lika många personliga mordhot och skadegörelseaktioner mot dig och ditt hem som t.ex. personalen på Johnells fått av oss hittills. För du är också egenföretagare, men precis som personalen på Johnells så ansvarar du för vem du jobbar för.

  Det hade varit så hemskt tråkigt om t.ex. en tegelsten hittat in hos dig och Rikard i ert fina lilla radhus, eller hur? Den hade ju kunnat landa i barnets säng! Små barn, precis som små djur, är ju så ömtåliga.

  Jobba inte för ickeveganer – annars är du en av dem!

  Mvh

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.