Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Socker-och glutenfri chokladmugcake!

Jag blev inspirerad utav min vän Malin Nylén som på sin Instagram lagt upp ett recept på just mugcake. Jag är inte mycket för sötsaker (förutom glass och frukt) men förut älskade jag choklad och jag vet att många har riktigs chokladcravings. Så, den här är till er! 

Malin hade i sin tur fått receptet från någon annan och det var inte veganskt. Jag veganiserade receptet såklart! 

Det här behöver du:

  • En stor banan
  • Kakao (gärna ekologisk)
  • Valfria hackade nötter som topping
  • Agavesirap till sötning
  • 3 msk vatten
  • 1-2 msk raps/mandel/solrosolja

Gör såhär: Mosa bananen med en gaffel, ha ner i en mugg. Blanda ner 2 msk kakao, ca 1 msk agavesirap. Smaka av. Vill du ha den sötare- ha i mer agave. In i micron på högsta värme i 2 min, ta ut efter halva tiden och ha i lite vatten, rör om så den inte blir så “stabbig”. Ställ in den igen och låt micron gå den sista minuten. 

Nu är den klar! Ta ut muggen och för över i en liten skål som jag gjort på bilden. Jag tyckte det kändes lite trevligare. Strö de hackade nötterna över kakan och mumsa i dig härligheten! 

Jag kan tänka mig att det kan vara smarrigt att ha ner lite nötmjölk i och äta som chokladpudding med mjölk?! En tanke bara 🙂 

Ett perfekt “go-to-snack” om suget sätter i och du inte vill äta sockerchoklad! 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.