Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Socker-och glutenfri chokladmugcake!

Jag blev inspirerad utav min vän Malin Nylén som på sin Instagram lagt upp ett recept på just mugcake. Jag är inte mycket för sötsaker (förutom glass och frukt) men förut älskade jag choklad och jag vet att många har riktigs chokladcravings. Så, den här är till er! 

Malin hade i sin tur fått receptet från någon annan och det var inte veganskt. Jag veganiserade receptet såklart! 

Det här behöver du:

  • En stor banan
  • Kakao (gärna ekologisk)
  • Valfria hackade nötter som topping
  • Agavesirap till sötning
  • 3 msk vatten
  • 1-2 msk raps/mandel/solrosolja

Gör såhär: Mosa bananen med en gaffel, ha ner i en mugg. Blanda ner 2 msk kakao, ca 1 msk agavesirap. Smaka av. Vill du ha den sötare- ha i mer agave. In i micron på högsta värme i 2 min, ta ut efter halva tiden och ha i lite vatten, rör om så den inte blir så “stabbig”. Ställ in den igen och låt micron gå den sista minuten. 

Nu är den klar! Ta ut muggen och för över i en liten skål som jag gjort på bilden. Jag tyckte det kändes lite trevligare. Strö de hackade nötterna över kakan och mumsa i dig härligheten! 

Jag kan tänka mig att det kan vara smarrigt att ha ner lite nötmjölk i och äta som chokladpudding med mjölk?! En tanke bara 🙂 

Ett perfekt “go-to-snack” om suget sätter i och du inte vill äta sockerchoklad! 

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.