Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Godaste veganburgaren ever!! Recept

Jag gjorde ju en superdupergod burgare för X antal veckor sedan men har glömt bort att lägga upp receptet. Som tur var är ni goa läsare bra på att påminna en virrpanna som jag 😉 Tack!

Här är den underbara skapelsen ?? jag hade hemmagjord dressing och picklad rödlök på, sallad och ost. FAB, faaaab! Helt klart den godaste burgaren jag ätit!!!

Här kommer receptet på burgaren:

Det här behöver du:
½ gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
3 msk chiafrön + 1 ½ dl vatten (du ska göra chiapudding av denna)
2 ½ dl havregryn gärna glutenfritt
4 dl brödsmulor (mixa 3-4 skivor bröd i en blender tills du får smulor)
2 ½ dl rivna morötter
2 ½ dl svarta bönor mixa till en grov puré
0,75 dl hackad slätbladig persilja
1 dl pumpafrön, rostade
1 dl solrosfrön, rostade
1 msk olivolja
1 msk japansk soja
1 ½ tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad oregano
½ tsk örtsalt
nymalen svartpeppar

 

Gör såhär:

1.Mixa havregrynen i en blender tills de blir till mjöl.
2. Stek lök och vitlök i olivolja på medelvärme tills de blir genomskinliga.
3. Blanda ihop chiafrön och vatten i en liten skål och låt stå i 10 minuter under tiden som du förbereder dina övriga ingredienser.
4. Rosta pumpa- och solrosfrö lätt i en torr panna.
5. Blanda ihop samtliga ingredienser förutom salt och kryddor i en mixer. Blanda ordentligt.
Tillsätt därefter salt och kryddor och rör ihop. Smaka av med salt och peppar.

Fukta nu dina händer med lite vatten, detta för att burgarna inte ska fastna i dina händer när du formar dem. Forma till 8 biffar. Pressa och forma dem hårt. Detta kommer att göra att de behåller formen bättre när du ska steka dem.

Stek dem sedan på medelvärme i ca 5 minuter på varje sida i  smör, raps-eller kokosolja.

 

Picklad rödlök

Det här behöver du: (Receptet gäller för 7 dl)

1 dl ättiksprit 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 rödlökar

Gör såhär:

Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något. Skala och skiva löken tunt och lägg i en glasburk. Häll på den ljumna lagen och låt stå tills den kallnat. Löken är sedan klar att serveras men håller ytterligare 1-2 veckor i kyl.

Hamburgedressing:

1 1/2 dl majonäs

1 msk ketchup

1 msk amerikansk senap

Smörgåsgurka, hacka valfri mängd och blanda ner i majonäsen

Krydda med vitlökskrydda, cayenne och paprikapulver efter smak

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.