Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Helgens Vegomässa!

Jag har länge planerat att gå på vegomässan som anordnas i Stockohlm, Nacka. De var min allra första Vegomässa och jag hade sett mycket fram emot den här dagen.

Vi åkte i god tid hemifrån för att hinna se så mycket som möjligt på mässan. Det var 3 föreläsningar som vi ville gå på med vi gick “bara” på två då det var fullsmockat överallt, köer vart man än skulle gå så vi var ganska trötta efter ett tag.

Vad tyckte jag/vi om mässan då? 

Jag och Rikard är ofta väldigt eniga om hur saker och ting kan förbättras så här hade vi exakt samma synpunkter på hur mässan kunde förbättras (listar givetvis det positiva också). Både jag och Rikard har rätt mycket erfarenhet av att jobba med mässor- det är även därför som jag “vågar” lista de jag tycker var mindre bra. Det är med kärlek i hjärtat, jag vill ju givetvis att mässan ska fortsätta MEN på ett mer gynnsamt sätt för både besökare, utställare och arrangörer ? Missförstå mig inte, det var superkul att gå på mässan och jag rekommenderar er alla som är nyfikna på ett mer grönt leverne ska gå dit och kika 🙂
Kan förbättras:

 • Matställen: Det var för få matställen att äta på. Det spelade ingen roll vilken tid på dagen man försökte få sig en bit mat- det var alltid minst 20-30 min kö för att få käk.
 • Maten var ok, inte mer än så tyvärr MEN här tror jag faktiskt att majoriteten av människorna som var där tyckte att maten var bra. Hörde några sådana kommentarer iaf och både jag och Rikard ställde oss frågan – men va? Hur kan de tycka att det var så himla bra mat? Här är ju vi alla så olika och det kan vara så att eftersom både jag och Rikard älskar mat och jag som fått ett vääääldigt stort matintresse det senaste året – kräver nu säkerligen mer av en maträtt än förr kanske? Lite kräsen med andra ord, hehe! Jag vet inte men så kände vi i alla fall men vi åt från två stycken olika foodtrucks just för att vi tänkte att första maträtten kanske var lite “bad luck” och hoppades på nästa maträtt. Men det var samma där- lite för dyrt för den maten vi serverades, det tyckte vi i alla fall. Hade det varit billigare hade jag inte alla tänkt samm sak, men men.
 • Utställarna: såååå kul att se, känna, klämma, smaka på nya produkter som kommer ut på marknaden och superkul att få träffa människor bakom de fantastiska produkterna! Glada och positiva och berättar gärna om deras idéer och produkter, underbar energi!
 • Föreläsningar: jag gick på två som innehållsmässigt var väldigt bra MEN här var ljudet alldeles för dåligt, folk sprang in och ut i salarna och det var ett jäkla meck för arrangörerna att få ordning på besökarna.
 • Logistiskt sett kunde själva mässytan nyttjas bättre då alla stod i låååånga köer för att “enbart” smaka på saker- lättare om utställare kan gå runt med prover så slipper så många stå i kö med vissa som både vill smaka/ köpa/prata medan andra bara vill smaka. Vissa (som jag själv) vet redan att de vill köpa produkter men de måste ändå ställa sig i de superlånga köerna tillsammans med de som kanske “bara” vill smaka eller prata. Där behöver de tänka om lite kan jag tycka.

Mycket bra:

 • Initiativet i sig att ha en Vegomässa är guuuuld! Så jäkla bra och det här är ju bara början! Spännande att få se och uppleva hur det förbättras framöver.
 • Gäster/föreläsare: jag hann ju som sagt inte med allt jag önskat MEN jag gillar att de hade blandad kompott med några “tyngre” nam som är lite kända i vegankretsar blandat med mindre kända namn. Det uppskattar jag för det kan vara lättare (tyvärr) att bara köpa allt rakt av för att det är någon som är lite känd som säger, tycker och tänker något. Jag tycker att en alltid ska ifrågasätta, läsa på mer själv sen hemma osv MEN det är som sagt toppen att dessa mer kända namn är med för de är personer som många ser upp till osv. Ja ni hajjar?
 • Fika: även om det var sjuk kö så var i alla fall de sötsaker jag köpte med mig hem suuuuupergoda! Mums! STORT minus att det inte fanns lock till kaffemggarna. Så var det på Fitnessfestivalen när jag jobbade där sist- det spills ganska mycket på folk, på mattor och produkter när folk ska skvalpa omkring med sina kaffekoppar. Det kanske är för att lockan är gjorda av plast som de inte vill köpa in dem? Jag vet inte, men lock behövs!
 • Helt veganskt! Jag är väldigt glad över att allt var veganskt så du slipper fråga hela tiden och slipper oroa dig för att du ska råka äta animalier. Även om många på mässan var vegetarianer, lakto-ovo” osv, finns ju en hel uppsjö utav olika benämningar, så är det ju lättare för en vegetarian att äta en vegansk måltid medan för en vegan blir det riktigt jobbigt! Vanligt i vegetarisk kost är det ju med tex fetaost/keso/dressingar som är mjölkbaserade osv och som ju då gör att en som är vegan inte kan äta det. Har de bara veganska rätter så kan ALLA äta 😉
 • Priset: gaaaalet billigt att gå på mässan! Bara 120 kr en vuxen och då ingick alla föreläsningar?! Heeeeeeeelt galet bra!!!
 • Utställare: så många fantastiska utställare!!! Riktigt bra och som sagt så kul med deras härliga energier, glada och pratar gärna, love it!

Jag köpte med mig choklad från “ichoc”, några bakverk från cafét de hade där och en suuuupergod fin ost från Ultuna Mejerier!!! Kan vaaaaarmt rekommendera deras ostar ?? Här i Västerås finns osten att köpa hos bästa Veggoköket såklart!


Nöjd med min shopping var jag- är ingen storhandlare på mässor men alltid hittar jag något trevligt.

Vi kollade på VR-film (virtual reality)- du satte på dig “goggles” som gjorde att det kändes som att du var där på plats.


Filmen var filmad på ett slakteri och där får en se hur det går till, hur  djuren behandlas osv. De hade filmat med tillstånd så arbetarna är ju på deras bästa “behavior” när kamerorna är framme- de berättade filmarna till oss. Så även om människorna som slaktade djuren bara gjorde sitt jobb (som är vidrigt bara det) åsamkade de de inte djuren någon extra smärta. Jag vet inte huuuuur många avskyvärda filmer jag sett där djuren blir misshandlade utav människorna som jobbar på slakteriet eller på gården. Vidrigt!!! Räcker det inte med att de berövas deras frihet, göds eller svälter, pumpas fulla med antibiotika, deras barn tas ifrån dem och vissa får aldrig se dagens ljus. Ja, de lever överlag ett fruktansvärt hemskt liv ?

Oavsett vad så var den VR-upplevelsen verkligen något jag hoppas ni tar chansen att testa om ni träffar på det någon gång. Jag vet redan de vidriga förhållandena djuren har på gårdar och slakterier- jaaaa även på svenska gårdar och på svenska slakterier, jag är ledsen att säga det MEN:

SVENSKA SLAKTDJUR HAR DET VIDRIGT!!! Tro inget annat! Kossan som skuttar glatt på ängen gör det för att de är de enda få, futtiga veckorna på hela året som de får vara utomhus- resterande tiden står de stilla i trånga bås, äter, mjölkas, står och står och inget mer. GAAAAAH! Jag blir galen av den orättvisan!!!

Jag kommer att skriva mer om djurrätt och vad jag tycker och tänker om allt jag ser, läser och pluggar. Jag brinner för det här och hoppas av hela mitt hjärta på att jag framöver ska kunna jobba med djurrätt på “riktig”, att det är en utav mina arbetsuppgifter bla. Att då jobba för att djuren ska få det bättre känns så jäkla viktigt!

Jag har många planer och ser fram emot att uppfylla dem i framtiden ????

Det blev ett alldeles för långt inlägg haha!

Lite bilder från mässan:

Lyckan när en äntligen får äta ?

Första veganska mjukglassen!!! Jättegod!!!! 

Läkaren David Stenholtz

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.