Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Linsbiffar med råris och vitlöksfrästa champinjoner, recept!

Som vanligt är mina recept i “höftmått” dvs inga exakta mått. Det är därför jag ofta skriver “ca 1-2 tsk” tex. Men det är bra för då får ni själva känna av konsistensen, smaken, texturer och modellera utefter era egna smaklökar.

Nåja! Här kommer receptet på linsbiffarna:

Det här behöver du till ca 8-10 biffar:

 • 3 dl kokta röda linser 
 • 2 gul lök
 • Ca 1/2 dl pumpakärnor 
 • Ca 2 dl glutenfri havregryn
 • Ca 3 msk chiafrön blötlagda så det blir en pudding
 • Ca 1/2 dl sesamfrön till biffarna
 • Sesamfrön att rulla biffarna i innan stekning 
 • 2 vitlöksklyftor 
 • Salt
 • Svartpeppar
 • Ca 4 msk soja
 • Ca 2 -3 tsk spiskummin 
 • Ca 3-4 msk fiberhusk

Gör såhär:

Koka linserna enligt anvisning, lägg samtidigt chiafröna i blöt med ca 1 dl vatten (det ska bli en fast “pudding”). Skär löken och stek den mjuk. Ha ner alla ingredienser i en stor bunke. Blanda allt ordentligt. Med blöta händer (för att de inte ska fastna) forma nu önskad storlek på biffarna ochx lägg på en blöt skärbräda, även här för att de inte ska fastna på brädan. 

Häll ut lite sesamfrön på en tallrik och vänd ner biffarna i dem, stek i smör/kokosolja på medelhög värme. Några utav mina biffar blev lite brända men de smakade super ändå! 

Riset: 

Koka riset enligt anvisning och ha ner en buljongtärning 

Champinjonfräs:

Stek önskad mängd champinjoner tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta+ färsk/frusen spenat. Salta efter smak å tycke.

Yoghurtsås:

Bland naturell, osötad sojayoghurt med mynta och lite agavesirap. Smaka av hela tiden för att hitta just hur du vill att såsen ska smaka. 

Själv glömde jag att ha med såsen på bilden haha! ? men gott blev det! Funkar finfint utan sås med för den delen, precis som på bilden  ?

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.