Denice Lundevall
Yoga World
Bara jag

Örtvandring!

Igår hade jag och Mormor bokat in oss på en liten kurs i “svenska örter”. Vi var på en örtvandring med en grupp där kvinnan som höll i det jobbar som aromaterapeut och håller i sådana här kurser flera gånger om året.

Jag har varit sugen på att lära mig om vad vi kan äta direkt från naturen. Finns ju sååå mycket härliga växter med fantastiska egenskaper! Jag blir ju lycklig utav bara tanken att plocka växter och göra mitt eget te!!! Guuuu så mysigt!

Och te det gjorde vi! Vi gick en härlig runda i skogen på ca 2 timmar och plockade och smakade på massor med växter, blommor, ogräs mm. Några för mig okända- andra mycket välkända. Så spännande at höra om växternas egenskaper, vad de är bra för och hur vi kan utvinna de mesta bästa från dem. I slutet av kvällen hade de dukat upp fika och till de hade vi vårt egna, handplockade te som vi njöt utav. Underbar upplevelse!

Nu är det “bara” att skaffa sig en lite örtbok och lära sig mera! Här ska ätas nässlor, maskros, rölleka och mycket annat ballt.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.