Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Carb the fuck up!

Jag har förr varit “rädd” för kolhydrater och trott att de ska göra att jag går upp i fettvikt. Nu vet jag bättre. Jag har aldrig ätit så mycket kolhydrater som nu och aldrig mått så fantastiskt bra i kropp och knopp heller. WIN!

Givetvis spelar det roll vad för typ utav kolhydrater en väljer att äta. Är det bara vitt bröd, pasta, vitt ris, socker osv så ja… klart det kommer att synas på vågen, kännas i kläderna osv. Jag tänker såklart på att äta bra råvaror, så nära ursprungskällan som möjligt men undantag då jag har köpt “färdig mat” som här på tallriken nedan har jag tex. grönkålspuckar som jag köpt färdiga och haft i frysen. Det har jag tjatat om tidigare men jag tycker att det är så himla bra att ha de färdiga rätterna och kunna ta fram när en inte pallar stå och laga mat så länge.

Även där, när jag köper “färdigmat” tänker jag på vad jag köper. Det ska inte vara för mycket skräp i produkten. Jag kollar alltid innehållsförteckningen och gör därefter en bedömning om jag känner att den är bra nog att få komma med hem i matkassen.

Vad har jag här på tallriken då? Jo, det här är min lunch och det är “bara” rester från helgen som jag mixat ihop helt enkelt. På tallriken ser ni:

 • Bönpasta
 • Ugnsrostad färskpotatis
 • Grönkålsbiffar, färdigköpta (som gått “sönder” och blev ett mish mash bara)
 • Sallad gjord på: mixad sallad, blandade bönor, vitkål, majs, soltorkade tomater, salladslök + blast, sesamfrön, solrosfrön,
 • Egengjord dressing på: olivolja, vitvinsvinäger och citronsaft och lite örtsalt

Att mixa pasta och potatis tillsammans med en bönsallad kanske inte låter som en vidare god lunch men det kan jag verkligen säga att det var, slurp! Det var även första kommentaren jag fick utav kollegorna som satte sig vid mitt bord: “Men åh så gott det där ser ut! Vad är det för något?

Mmm…så ja vad vil jag säga med det här då? Jo, mixa hej vilt och strunta i hur det brukar-eller-ska-vara. Gör vad du vill med din mat! Det enda du behöver tänka på är att det ska vara bra kvalité på de livsmedel du väljer att äta, du ska bli mätt och hålla dig mätt, du ska även känna dig energifylld efter maten inte tvärtom- däst, trött och seg.

Några bra kolhydratskällor (urval) som alltid finns hemma hos oss är:

 • Bönor av olika slag
 • Linser
 • Bönpasta
 • Potatis, sötpotatis
 • Glutenfritt havregryn
 • Quinoa
 • Hirs
 • Matvete
 • Råris

Oooooooch så vidare! Jag gillar att hitta nya livsmedel och testa mig fram. Det är så enkelt att göra något gott hemma genom att bara tex koka lite quinoa i buljong, steka upp champinjoner, lök, lite grönsaker och blanda ner i quinoan tillsammans med lite sköna bönor 😉 Hur enkelt? ENKLAST! Strössla över lite torrostade nötter och frön +ha en härlig sallad till med en smarrig hemmagjord salladsdressing.

JAG ÄLSKAR VERKLIGEN MIN MAT!!! <3

IMG_5214

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.