Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Smulpaj, recept

  • 4 dl vetemjöl
  • Ca 1 dl strösocker (smaka av degen under tiden för att känna hur söt du vill ha den)
  • 200-250g Mjölkfritt Smör
  • 1-2 msk vaniljsocker
  • Valfri mängd/sort bär/frukt

Valfri bärfyllning: jag älskar att ha myyyycket bär i mina pajer. Mycket mer än va de flesta brukar ha i när de gör paj. De flesta recept brukar ha ner en del socker i bär/fruktblandningen men det utesluter jag. Där kan du tänka på vad för bär du har i pajen. Hallon, krusbär, vinbär och svartavinbär tex bli rätt så surt. MEN smaka hela tiden av pajdegen så slipper du ha i för mycket socker. Annars välj sötare bär/frukt att ha i din paj. Jordgubbar är en stor favorit här hemma!!! Mumma! Att tex blanda jordgubbar ,hallon och banan! Eller blåbär, hallon och banan! Allt är gott! Bananens/jordgubbarnas sötma balanserar upp de sura bären.

Till servering: jag hade i fredags köpt något från go green som jag trodde var vaniljvisp…men när jag kommer hem ser jag på förpackningen att det bara står “visp”. Det var ingen smak på den överhuvudtaget?! Så, det jag gjorde var att ha i lite vaniljarom, några droppar. Då blev det betydligt mkt bättre MEN absolut inte som den vanliga vaniljvispen som är gjord på ko-mjölk tyvärr. Det kommer säkerligen framöver en bättre produkt. Jag gillar ju inte “marsán-sås” utan vill ja den där fluffiga vaniljsåsen, så deeee blir spännande att leta fram eller knåpa ihop själv till nästa gång ?


Gör så  här: sätt ugnen på 225 grader. Häll ner mjöl, socker, vaniljsocker och smör i en bunke och börja knåda och fördela smöret tillsammans med socker och mjöl till en smulig, grynig massa.

Låt stå i mitten utav ugnen i ca 15-20 min tills pajen fått fin, gyllenbrun färg.

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.