Denice Lundevall
Yoga World
Bara jag

Amerikanska pannkakor- recept!

Pannkakor mitt i veckan?! Nä inte vanligtvis men Rikard fyllde år igår och han älskar amerikanska pannkakor så jag ville överraska honom med mat och smarrig efterrrätt. Veganskt såklart! 


Så, gillade han dem? Svar: JA! Han älskade dem till och med! “de här är ju godare än vanliga “icke veganska” pannkakor Denice!!”  Då blir jag glad ?

Själv gillar jag inte att ha de klassiska -sirap och smör på så jag toppade mina med mixade bär och banan för att få sötma istället.

Här kommer receptet:

Det här behöver du:

 • 5 dl vetemjöl
 • 1 msk bakpulver
 • 1 msk strösocker
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 2,5 dl mandel/soja/havremjölk
 • 1,5 dl vatten
 • mjölkfritt smör/kokosolja till stekning, jag blandade smör med lite kokosolja att steka i för att minska mängden snör helt enkelt.

Topping:

 • Mixade bär
 • Hackad mandel
 • Banan, mosa gärna och “bre” över pannkakorna. På bilden har jag skivat dem men det är bara för bildens skull, haha! Det är godare att mosa bananen och ha på ?

Gör så här

Rör ihop vetemjöl, bakpulver, strösocker och vaniljsocker i en bunke.

Vispa ner mjölk och vatten till en klumpfri smet. Ha ner smör/kokosolja i en stekpanna och låt de hettas upp, klicka sedan ner små pannkakor med en slev. Jag hade i ca 1 1/2 slev med smet till en pannkaka.

Stek pannkakorna underbart gyllenbruna på båda sidor och servera sedan med din valfria topping.

Tips för att piffa till dem lite är att ha i lite kanel/kardemumma i för variation, blir finfint det med kan jag lova ?

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

2 kommentarer

  1. Heddan: Hahaha, men du är ju för härlig Heddan! Underbara unicornprylar, där har du min uppmärksamhet OMGÅENDE 😉 haha, magiskt!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.