Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Potatiskärlek <3

Som ni kanske redan vet så ÄLSKAR jag potatis i alla dess former! Stekt, ugnsrostad färskpotatis, klyftpotatis, potatismos, hemmagjorda pommes frites, potatissallad, potatisgratäng, raggmunkar, bakad potatis, sötpotatis å ja typ allt!
Fy farao så gott det är helt enkelt!

Här är en plåt med ugnsrostad färskpotatis som jag bara haft olivolja, flingsalt och lite chilliflakes på. In i ugnen i ca 30-40 min beroende på ugn och 200-225 grader, in “rör om” efter halva tiden så de får en jämn bränna. De sista minutrarna drar jag igång “grillen” på ugnen för att få den helt perfekta- precis som på bilden.

Jag gillar när de blir hårt rostade så en får lite krispig yta. Tips för den krispiga ytan är att dela potatisen så den får en platt sida. Den platta sidan blir såååå god och krispig ??

Apropå potatis så ska jag här i dagarna testa att göra hummus gjord på kikärtor (som vanligt) men även ha i sötpotatis! Spännande! Jag blev så inspirerad när vi var i Stockholm och åt på Dr. Mat, där hade de den röran, yum!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.