Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Bönröra med “mozzarella”.

Risenta har underbara produkter och jag handlar en hel del från dem.


Igår gjorde jag en bönröra som du kan äta som den är, ha den i sallad, på mackan eller lägg till exempelvis quinoa, hirs, råris, svartris ja du väljer själv.

Jag åt den först som den var och idag hade jag den på 2 skivor finncrisp ?

Det här behöver du:

  • Svarta bönor
  • En god olivolja
  • Mozzarella vegansk/vanlig
  • Färsk basilika
  • Tomater (gärna ekologiska, de har sån god smak)
  • Salt
  • Sesamfrön

Gör såhär: häll ner de avsköljda bönorna i en bunke tillsammans med hackade tomater (skär bortden  vattninga, frödelen då den endast ger ifrån sig vatten) ringla över lite olivolja och salt. Skär mozzarellan i bitar och ha ner med bönor och tomat. Rör om lite så att alla ingredienser får smak. Nyp av basilikablad och strö över (jag gillar att ha ner ganska mycket basilika för smaken) samt sesamfrön.

Voilà! En skööön, bööönröra att ha till ditt och datt ?

Den färdiga bönröran: 

Lite “bönröra-dagen-efter-på-mackan-smarr”

Vegansk mozzarella från Astrid & Aporna. Supernice var den faktiskt! Finns att köpa på Ica Maxi.

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.