Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Bönröra med “mozzarella”.

Risenta har underbara produkter och jag handlar en hel del från dem.


Igår gjorde jag en bönröra som du kan äta som den är, ha den i sallad, på mackan eller lägg till exempelvis quinoa, hirs, råris, svartris ja du väljer själv.

Jag åt den först som den var och idag hade jag den på 2 skivor finncrisp ?

Det här behöver du:

  • Svarta bönor
  • En god olivolja
  • Mozzarella vegansk/vanlig
  • Färsk basilika
  • Tomater (gärna ekologiska, de har sån god smak)
  • Salt
  • Sesamfrön

Gör såhär: häll ner de avsköljda bönorna i en bunke tillsammans med hackade tomater (skär bortden  vattninga, frödelen då den endast ger ifrån sig vatten) ringla över lite olivolja och salt. Skär mozzarellan i bitar och ha ner med bönor och tomat. Rör om lite så att alla ingredienser får smak. Nyp av basilikablad och strö över (jag gillar att ha ner ganska mycket basilika för smaken) samt sesamfrön.

Voilà! En skööön, bööönröra att ha till ditt och datt ?

Den färdiga bönröran: 

Lite “bönröra-dagen-efter-på-mackan-smarr”

Vegansk mozzarella från Astrid & Aporna. Supernice var den faktiskt! Finns att köpa på Ica Maxi.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.