Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Vego-appar!

Jag har aldrig varit superintresserad utav appar överlag men jag har en del för bild och filmhantering osv men inte mer än så och det är för bloggen och instagram.

Sedan jag gick över till vegansk kost har jag gått med i X antal vego-forum, kollar på vego-sajter/Instagram/bloggar, prenumererar på vegobrev och nyligen prenumerant på ett vegomagasin. Förr har jag inte känt något behov av ha en massa appar i telefonen- inte förrän jag bytte kost! Jag vill ju hela tiden lära mig mer om miljö, djur och veganism överlag och har intsett att en app/appar är ett perfekt sätt för lite “kort/snabb-info/tips”, sånt gillar ju jag! Så nu har jag samlat på mig några appar iaf ?  De appar jag listar härnedan är superbra enligt mig- du får mycket bra tips om allt möjligt som handlar om “grön kärlek”, alltifrån miljön, djur och även din egen hälsa.

Du kan tex kika efter närliggande restauranger som serverar vegansk mat, se om en produkt du är på väg att köpa verkligen är helt veganskt bara genom att fota den med bla. Vego koll‘s app. Du kan kolla upp vilka E-ämnen som produkten du tänkte köpa innehåller osv.

Svinbra ju för ibland är en inte riktigt säker på om inte det där förbannade E-ämnet (ja, jag säger förbannade för det är sjukt hur vissa produkter verkligen ska behöva innehålla 0,01% av någon animalie för att kunna existera- BULL CRAP säger jag!) verkligen inte är utvunnet från något djur. Med den här appen från Djurens rätt kan man lätt ta reda på om den är vegansk, laktosfri, glutenfri, ekologisk, mm. Svinbra verkligen!

Dagens tips- ladda hem några sköna, gröna appar ?

Mina gröna appar, än så länge:

Djurens rätt‘s app jag testade första gången i Torsdags:

Som ni ser är Ahlgrens bilar inte vegansk, men deras Tutti Frutti är det! Who knew?! Bra som tusan tycker jag, att kunna fota och få svar på stört om det är veganskt eller icke.

Nu testade jag bara Ahlgrens bilar för skoj skull men jag provade även några andra godispåsar som fanns i hyllan- de fanns inte med i appen tyvärr. Men ju fler vi är som använder appen och hjälper till att fylla på med info, desto bredare blir appen och desto bättre blir vårt stöd i att hitta “trygg och säker” mat ??

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

4 kommentarer

  1. Tips, happycow-appen för att alltid veta var du kan få god veganmat var du än befinner dig i världen ?

    1. Men så bra! Tack, du är ju bäst 🙂 Köpte den nu på studs! Den kommer att vara till stor nytta känner jag, fy farao så bra!

  2. Tips, happycow-appen för att alltid veta var du kan få god veganmat var du än befinner dig i världen ?

    1. Men så bra! Tack, du är ju bäst 🙂 Köpte den nu på studs! Den kommer att vara till stor nytta känner jag, fy farao så bra!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.