Denice Lundevall
Yoga World
Bara jag

Glutenfritt eller inte?!

Jag är inget stort fan utav gluten och undviker det så gott det går i vardagen. På helgerna äter jag ju som de flesta utav er vet bröd, nachos, tortillas och sådant och där är det ju en del gluten att hämta- baaaaad!  MEN jag äter alltid (oftast) 2 skivor knäcke med något gött pålägg på i veckorna när jag kommer till jobbet. Idag blev det avocado med röd paprika och örtasalt på. ÄÄÄÄLSKAR verkligen den kombon!

Hemma dricker jag ju “bara” min spirulinadrink plus tar mina vitaminer men när jag kommer till jobbet blir det som sagt 2 knäcke och kaffe/te och vid 9.30-fikat blir det min “riktiga” frulle som kan vara allt från ugnsbakad quinoagröt, nötter+frukt, sojayoghurt+frukt+nötter, smoothie etc.

Vi har olika knäckebröd på jobbet som köps in till oss i personalen. Det är lite av min “last” de här 2 knäckisarna på vardagarana men det gör inget har jag känt tidigare för resterande mål mat under dagen är bra och genomtänkta, då kan man (enligt mig) få ha sin lilla “grej”. Så tänker jag inte längre. Nepp, eftersom jag äter det måndag till fredag så vill jag fanimej att det ska vara glutenfritt, annars kommer jag att sluta äta det!

Så! nu är jag på jakt efter ett bra, gott och glutenfritt knäckebröd. Svårt att hitta tycker jag då de jag testat (2 st) var så sega?! Det var dock hundra år sedan jag provade dem så de kanske har blivit lite bättre nu? Jag ska köpa några olika sorter tänkte jag och testa mig fram. Vore underbart att hitta ett gott knäcke som är glutenfritt. Har ni några tips så är jag superglad om ni vill dela med er ? Nåja, knäcke blev det iaf idag , glutenfritt eller inte haha!

Ikväll blir det franskunder direkt efter jobbet, hoppas på bra väder så jag kan ge mig ut på en skön kvällspromenad när jag kommer hem. ?

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

6 kommentarer

 1. Hej!
  Apropå käcke, de glutenfria jag testat är o men det är så mycket igredienser i dem..socker också tyvärr så det bästa är ju att göra eget!
  Väldigt enkelt faktiskt. gör fröknäcke som ska vara i ugnen en timme-sååå gott!
  Googla recept då jag bara slängt i det jag haft och det har blivit bra och superenkelt! bara tiden i ugnen som tar tid:)

  1. Ja, jag vet det är det som är så jäkla tråkigt med så mkt skräp i dem :/

   Jaaa, fröknäcke är såååå gott!!! Jag har gjort det flera gånger och älskar det. Kanske får bli så att man enbart kör på dem framöver- så synd bara att det inte ska finnas ett vettigt knäcke att köpa i butikerna bara, snyyyyft.

   Tack för tipset iaf Anna, supergulligt! 🙂

 2. Hej, jag kan tipsa om ett gott knäcke som är vetefritt men inte glutenfritt, icas eco rågknäcke. Råg är vad jag upplever mycket bättre för mig än vete. Hoppas du hittar ett gott glutenfritt snart ?

  1. Tack så mycket för tipset Gabriel! Jam det är ju just glutefritt som jag är ute efter 🙂 Men men det är bara att leta vidare, annars får det bli eget fröknäcke framöver precis som Anna skrev.

   Tack snälla för tipset ändå! 🙂

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.