Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Bli mat-smart!

Förr har jag alltid köpt samma saker när jag handlat, har det varit  extrapris på något som jag vanligtvis inte äter så mycket utav har jag bara ryckt på axlarna och tänkt; ” äh, näää, jag ska inte handla bara för att det är billigt”. Om gjorde jag det någon gång så hamnade oftast längst bak i kylen/skafferiet, blev gammalt och sedan slängt. Slöseri på mat, miljö, natur och pengar! Det här var innan jag åt veganskt. 

Många frågar mig om det inte blir sjukt mycket dyrare nu när jag äter så mycket grönsaker och mest ekologiskt. Svaret är; nej. Varför? Jo för att jag numera uppskattar när det är extrapris på saker och anpassar då min matlagning utefter vad som är lite extra billigt. Nu är det ju inte så varje gång jag handlar MEN väldigt ofta faktiskt. Som idag- i princip allt jag köpt här var det extrapris på- ekologiskt och riktig bra grejer! 

Häromdagen köpte jag tex 4 ekologiska zuccini’s för totalt 20:- I vanliga fall hade jag gått förbi dem och tänkt; “äh, jag äter ju inte zuccini- vad ska jag göra med den?”. Men nu; WOW, YÄSS grönt är skönt- Gimmie! Vad ska jag hitta på för smarrigt med de här godingarna?!”. Inställning, nyfikenhet och viljan att lära mig mer i köket! 

Jag har sagt det tidigare- jag har inte alltid tyckt det varit speciellt kul att laga mat men det tycker jag nu! Jag har bara ätit EN ENDA maträtt som jag inte gillade sedan jag gick över till vegansk kost <3 (då menar jag maten jag själv lagat). Bara EN! Och då är jag verkligen ingen fena i köket. Jag bara testar mig fram. Hittar jag ett recept kan jag ta grunden ifrån det och sedan lägga till/ta bort och ändra så att maten blir så som jag vill ha den = smarrig!!! 

Så mitt tips till er är att anpassa era matinköp utefter vad butiker erbjuder till lägre priser gärna ekologiskt- när det går såklart. Då blir inte grönsakerna så dyra som alla frågar mig om. Ja, för att äta enbart växtbaserad kost kan dra iväg i pris oooom man inte tänker lite “mat-smart” 😉 Givetvis så är det här inte bara ett tips för vegansk kost, men det tror jag ni förstår. 

Happy Friday folks!   

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.