Denice Lundevall
Yoga World
Bara jag

Avbokat event :(

Usch, så jäkla tråkigt men dagens event jag skulle på i Stockholm var jag tvungen att avboka. Igår fick jag feber igen och kände att jag inte kunde utsätta mig för att trängas på tåget för att sedan mingla med en massa människor på eventet. Jag har i och med plåtningen i Fredags inte gett min kropp chansen att få återhämta sig ordentligt. 

Nog för att jag vart ledig och så men jag har inte legat nerbäddad någon dag…vilket jag kanske borde ha gjort, känns som att det gjort att den här sjukan blivit så långdragen…så blir och är det i alla fall hela den här dagen- vila det kan lova. Jag mår så mycket bättre så fort febern är borta och det är den för gott nu hoppas jag! 

Jag orkar inte äta något matigt så jag tog mig i kragen och gjorde en supergod soppa med massor av vitlök- hoppas på vitlökens grymma effekt nu! Inte nog med att vitlöken “dödar” med ens andedräkt men den gör gott i kroppen! 

Receptet kommer här men inga direkta mått då det här faktiskt var första gången jag gjord soppa på det här viset, dvs med hjälp utav mixer. 

Det här behöver du:

  • Ca 1/2 kålrot
  • 4-5 medelstora morötter
  • 1 broccoli 
  • 1 liten purjolök 
  • Kryddor eller grönsaksbuljong  (jag hade ingen grönsaksbuljong hemma därav kryddblandningen. Har ni buljong kör på den och krydda lite extra bara efter smak och tycke) : chiliflakes, vitlöksklyfta med hela bitar i eller ca 3 vitlöksklyftor , herbamare örtsalt, cayennepeppar, havssalt
  • Fryst basilika eller färsk
  • Matlagningsgrädde ( oatlys “iMAT”) 250 ml dvs 1 tetra. 
  • Nötmjölk samt vatten för att spä ut soppan

Gör såhär:

Hacka grönsakerna i små bitar (för att de ska kokas och bli klara snabbt). Krydda vattnet med alla kryddor ovan. När vattnet börjat koka- häll ner grönsakerna och koka under lock tills grönsaker är mjuka. 

Häll av vattnet och ha ner grönsakerna i en matberedare/mixer och häll i all grädde. Mixa en stund. Du kommer nu att se att soppan fortfarande är rätt tjock i konsistensen, spä ut med nötmjölk och vatten allt eftersom tills du har den önskade konsistensen. 

Det blev ganska mycket soppa så jag fick köra den i 2 omgångar i mixern. Sedan häll ner allt i grytan igen, ha på svag värme och rör om. Smaka av, krydda mer om det behövs, spä ut mer med vatten/nötmjölk om det behövs. Mot slutet spädde jag endast ut med vatten då det behövdes en del. 

Toppa med färska basilikablad (hade jag icke) och sesamfrön. 

Svingott!!! 

   
   

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.