Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagTräning

Gårdagens träning VS dagens…

Natten till igår sov jag typ sammanlagt 3 timmar tror jag?! Galet svårt att somna hade jag men men så är det ju ibland. Jag hade bokat in mig på “lunchspinning” och tänkte “äh, det går som det går. Bara jag får svettas lite”. 

Det var ju tur att jag gick in med den rätt avslappnade inställningen för jag hade noll energi att ta i sådär hårt. HAHAHA! Jag satt mest å trampa på lätt motstånd. MEN jag var där, jag fick svettas och ja, jag blev lite flåsig också trots allt.


Det passet vill man ju bara glömma, haha! Bättre med energi idag i alla fall. Dagen började i sedvanlig ordning med yoga för/med mina kollegor. På lunchen var det dags för Body Pump och nu kom jag på mig själv igen!!! Eller nej- jag kom på mig själv redan förra veckan med att börja “lassa” på vikter för att det skulle bli tungt. WTF?! Vad hände med “bygga min kropp inifrån och ut”?! 

Jag kände mig helt plötsligt som världens BULL SHITTER! Så, jag lassade lugnt och sansat av vikter och tog den vikt jag vet att jag klarar av och kan hålla en bra teknik med- framförallt i squaten och utfall. Jag vill ju känna ordentlig muskelkontakt i rumpan, det har jag rätt svårt med när det blir lite “för” tungt. Nu kunde jag verkligen komma ner ordentligt i squaten och i utfallen var det bakre benets knä i golvet, med andra ord inge “fusk utfall”.

Resultatet= rövsyra…men det får man väl inte säga så jag ångrar mig och säger mjölksyra- och ordentligt uttröttade rumpmuskler= WIN!!!

Ben och rumpa är ju mitt fokus och att gå tillbaka till att lyfta tungt med halvbra rörlighet och teknik gynnar verkligen inte mitt mål. Nepp, ner med vikterna och fokusera på muskelkontakt. Givetvis blev jag heeeeeelt slut ändå, plus att det kändes rejält i rumpan! Precis där jag vill att det ska kännas å inte bara i framsida lår.

Det skvallrar ju verkligen om att för tungt leder till sämre teknik och kvalité, i alla fall för de mål som jag har suttit upp för mig själv. Nu kommer inte Body Pumpen att ge mig några “steel buns” men när jag väl är ute i gymet igen så behöver jag inte börja om från noll en gång till;)

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.