Denice Lundevall
Yoga World
Bara jag

“Vegan-vardagen”

Ja, såhär ser det ut på borden när det är lunchmöte/utbildning på jobbet. Jag med min medhavda matlåda (som vart på tallriken) och de andra får matlåda serverad.

När det ska ätas lunch ute med jobbet kan jag ju tyvärr inte hänga med så ofta. Dock spelar det inte mig så stor roll då jag alltid föredragit att ha med mig egen matlåda, vegan eller inte vegan. På så sätt vet jag vad jag får i mig, nämligen aaaall goood stuff!  Men ibland, som idag när vi haft utbildning på lunchen så är det nice att företaget “bjuppar” på lurren, men, det går ju inte för mig nu. Inte sedan jag börjat äta veganskt. Leverantören vi köper våra luncher + fredagsmackor ifrån har “enbart” vegetariskt alternativ. Jag har frågat om de kan tänka sig att ha ett veganskt alternativ till både lunch och till vår fredagsmacka, men icke. De säger att de “vi kommer inte att ha någon användning utav de veganska vi köper in då de är för få som äter den kosten”. Jag kan förstå det, MEN att köpa in och förvara lite bönor för att tex göra biffar, röror, matiga sallader, soppor osv ser inte jag som så mycket svinn? Grova grönsaker,potatis, quinoa, bönor, linser och matvete är ju bara några få exempel på superbra bas till vilken maträtt som helst?! Vegansk eller inte vegansk! Jag tänker faktiskt våga säga att det handlar om okunskap i ämnet, vilket jag också köper. Men är du kock och kan laga bra mat i övrigt så tar det inte så lång tid för dig att ögna igenom vad vegansim innebär och därefter komponera något utifrån det. Den mat jag själv äter och har tillagat är varken krånglig eller innehåller livsmedel som behöver slängas om det inte används på en gång.

Nåja, jag förstår även dem, MEN (igen!) tur att det nu finns en del ställen i stan där det serveras god och bra vegansk mat- även om det är få ställen så är jag glad! Dock blir det ju så att jag själv får lov att springa ut och köpa den där veganska matlådan och ta med mig upp till kontoret för mötet eller föreläsningen, medan de andra får sina matlådor levererade av leverantören. Det är skillnaden. Det blir helt enkelt lite mer fix, trix och planering för mig, men hellre gör jag det än att äta animalier som ni säkert förstår 😉

ÄH! Så äre nu helt enkelt och jag accepterar det men det sporrar mig sjuk mycket mer att sprida veganism i den här staden! Jag ska försöka mig på att träffa/kontakta fik och cafér för att få dem att börja med veganska alternativ 🙂 Va tror ni- är det möjligt att övertala dem?! Det tror jag! Går man in med rätt inställning och en ödmjukhet och förklarar varför det är så bra med veganska alternativ så kan de kanske kan öppna upp ögonen, se lite utanför boxen och faktiskt förstå och gilla idén. Det är i alla fall min plan! En långsiktig sådan och jag hoppas att jag sakta men säkert kan vända om Västerås till en veganvänlig stad <3

Ska till Stockholm i helgen och då sätts jag på mitt första riktiga “test”- nämligen att hitta bra ställen ute att äta på. Har googlat frenetiskt och några ställen verkar riktigt bra!

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

7 kommentarer

 1. Åh vad härligt med någon som äter vegetariskt/veganskt och samtidigt tränar mycket! Jag har haft jättesvårt att hitta någon likasinnad och jag tycker det är svårt att få ordning på min mat, nu när jag tränar mer än vad jag har gjort tidigare. Byter gärna recept, råd och pepp med dig!

  1. Då stöttar vi varandra Anna- det är därför jag bloggar för att kunna dela med mig av tips, ideer och förhoppningsvis ge lite inspiration- det hoppas jag du kan hitta det här 🙂

   Recept kommer upp titt som tätt även lite “vanliga” bilder på hur en måltid kan se ut. Ja, klart vi byter recept, råd och pepp tjejen!!! GO GREEN <3

 2. En simpel lösning är ju att om man har t.ex. en vegetarisk sallad så kan man ju bygga den på både t.ex. sojabönor och salladsost som proteinkälla, så kan man som vegan bara be dem att skippa salladsosten. Lite så brukar jag göra. Som dressing funkar ju vinägretter bra om de vill vara “lata”. Så nog går det att lösa utan att de måste laga specifikt veganska rätter om de nu inte vill eller tycker det är för liten efterfrågan. Hänger ju mer på deras vilja då.

  1. Ulrika:Precis, men det tråkiga tycker jag är att den enda proteinkälla som finns för veganer är oftast just bara sojabönor. Det är så lätt att göra tex hummus, bönmix, steka upp lite tofu/quornbitar mm. Men det är som sagt alltid bara sojabönor och det för mig är inte speciellt roligt. Därför väljer jag att ta med mig eget helt enkelt 🙂

   Deras vilja är inte så jättehet tyvärr hahaha!

   Du är gullig som kommer med förslag i alla fall, det uppskattar jag verkligen <3

 3. Håller med, kul med nån som tränar mycket och äter veganskt! Massa inspo! Mitt bästa tips är att mixa en påse hasselnötter i mixern och sedan göra en “nötfärs” alla ingredienser som du vanligtvis vill ha i din köttfärssås men istället för färs har du nöterna! Så gott! Om du är i Örebro måste du gå och äta på “annars dör man”! Så gott! Kram Sofia från Örebro

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.