Denice Lundevall
Yoga World
Kost & Recept

Ugnsbakad quioagröt, recept!

Hola amigos and senioritas! Nope jag har inte gått under jorden bara haft liiiiiiite mycket att göra, men nu så- nu är vi i fas. Jodå, jag har ändå tränat, yogat och mediterat. Apropå det! Meditationen i helgen- utomhus, my god!!! Det blev en utav det mest intensiva meditationerna jag upplevt!!! Det ska jag berätta om i ett annat inlägg. Men nu, smarrigt recept till er go vänner 😉

Ett svingott recept jag gjorde här i dagarna som jag bara måste dela med mig!!! Kollegor på jobbet smakade av min gröt och blev lyriska- “Denice!!! Jag måste få receptet!, haha så underbara!

Det här behöver du:

  • 2 dl quinoa, jag valde “qunoa tricolore” dvs en blandning utav 3
  • 2 äpplen
  • ca 4 dl nötmjölk (eller kokosmjölk om man så vill)
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 msk hela linfrön
  • 1 d kokosflingor
  • salt
  • kokosolja till att smörja formen hittar ni HÄÄÄR!

Sätt ugnen på 175 °C. Skölj quinoan i vatten enligt anvisningar. Dela, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar.
Blanda quinoa, äpple, kokosmjölk, vatten, kanel, kardemumma, vanilj och 1 tsk salt (för 4 port).
Häll blandningen i en oljad ugnsäker form, jag föredrar en djupare modell som ni ser ovan på bilden, då blir “grötkakan” högre istället för bred och platt då den kan bli torr. Ställ sedan in i mitten utav ugnen i 40-50 minuter eller tills quinoan är genomkokt. Rör om då och då och tillsätt 1-2 extra dl mjölk (för 4 port) om det känns torrt. Låt gröten svalna något.
Toppa med alla möjliga härligheter! Jag har på bilden toppat den med hampafrön, chiafrön. sesamfrön, pumpafrön (jag vet, MYCKET frön blire) torkade blåbär hittar ni HÄÄÄR! och gojjibär HÄÄÄR!. SÅ. JÄKLA. GOOOTT!

Fri från gluten och helt vegansk…givetvis 😉

Den här gröten har jag ätit till frukost, lunch och även middag. Inte under samma dag men idag blev det tillexempel frull och lurre, perfekt! Jag varierar mig hela tiden med “toppingen”- idag hade jag tex granatäppelkärnor på och en halv banan, superduper!

FullSizeRender 4

 

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.