Hola amigos and senioritas! Nope jag har inte gått under jorden bara haft liiiiiiite mycket att göra, men nu så- nu är vi i fas. Jodå, jag har ändå tränat, yogat och mediterat. Apropå det! Meditationen i helgen- utomhus, my god!!! Det blev en utav det mest intensiva meditationerna jag upplevt!!! Det ska jag berätta om i ett annat inlägg. Men nu, smarrigt recept till er go vänner 😉
Ett svingott recept jag gjorde här i dagarna som jag bara måste dela med mig!!! Kollegor på jobbet smakade av min gröt och blev lyriska- “Denice!!! Jag måste få receptet!, haha så underbara!
Det här behöver du:
- 2 dl quinoa, jag valde “qunoa tricolore” dvs en blandning utav 3
- 2 äpplen
- ca 4 dl nötmjölk (eller kokosmjölk om man så vill)
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljpulver
- 4 msk hela linfrön
- 1 d kokosflingor
- salt
- kokosolja till att smörja formen hittar ni HÄÄÄR!
Sätt ugnen på 175 °C. Skölj quinoan i vatten enligt anvisningar. Dela, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar.
Blanda quinoa, äpple, kokosmjölk, vatten, kanel, kardemumma, vanilj och 1 tsk salt (för 4 port).
Häll blandningen i en oljad ugnsäker form, jag föredrar en djupare modell som ni ser ovan på bilden, då blir “grötkakan” högre istället för bred och platt då den kan bli torr. Ställ sedan in i mitten utav ugnen i 40-50 minuter eller tills quinoan är genomkokt. Rör om då och då och tillsätt 1-2 extra dl mjölk (för 4 port) om det känns torrt. Låt gröten svalna något.
Toppa med alla möjliga härligheter! Jag har på bilden toppat den med hampafrön, chiafrön. sesamfrön, pumpafrön (jag vet, MYCKET frön blire) torkade blåbär hittar ni HÄÄÄR! och gojjibär HÄÄÄR!. SÅ. JÄKLA. GOOOTT!
Fri från gluten och helt vegansk…givetvis 😉
Den här gröten har jag ätit till frukost, lunch och även middag. Inte under samma dag men idag blev det tillexempel frull och lurre, perfekt! Jag varierar mig hela tiden med “toppingen”- idag hade jag tex granatäppelkärnor på och en halv banan, superduper!