Denice Lundevall
Yoga World
Bara jag

Byt lätt till vego :)

try-it-vegan-header-meas

Det är många, många som är nyfikna och frågar mig massor om min nya kost- jag tycker det är så jäkla roligt! Jag älskar att dela med mig av tips, ideér och recept- allt för att få så många som möjligt till att testa på vegansk mat, leva ett grönare liv som främjar både hälsan, miljön och våra djur <3

Det behöver inte vara så svårt, man får testa helt enkelt. Som ni märkt i de recept jag lagt upp hittills så har jag ofta skrivit “men till nästa gång ska jag ha i det här och det här”. När man väl smakar det man tillagat så blir man allt mer medveten om vad som skulle kunna förbättras i receptet helt enkelt.

Här nedan listar jag en hel radda av livsmedel som kan agera “substitut” för animaliska produkter. Eftersom jag bara ätit veganskt i en ynka månad så har jag inte hunnit med att testa alla livsmedel själv på listan men jag har skrapat ihop tips från mig själv och från andra “vegan-forum”.

Ett tips är att skriva ut/skriva av och spara listan!

  • Smör/margarin: Carlshamn har både smörgåsmargarin och ett för bakning, kokosalternativ och/eller olja går också bra beroende på vad man ska tillaga.

 

  • Ägg: Samma sak här- beroende på vad som ska göras så finns olika alternativ att ersätta med, t.ex. bakpulver, äppelmos, tofu, banan etc. En produkt som jag har hemma meeen som jag glömde att använda till min köttfärspaj och som ska vara super är NoEgg. Kikärtsspad är också ett hett alternativ! Vispa de hårt och du kan göra maränger på samma vis som med äggvita! Det ska jag testa i helgen bla.

 

  • Mjölk: finns en hel del sorter att välja emellan, jag använder än så länge mest soja produkter men det finns flera andra bra som jag också ska testa; ris, havre och olika nötmjölker. Dock är de väldigt lite nöt i dessa mjölker- mest vatten och är mer ekonomiskt att göra själv hemma faktiskt. Så långt har jag inte kommit i mitt vegan-käk än, haha!

 

  • Matlagningsrädde: iMat från Oatly men finns även havre, kokos och mandel från t.ex. Alpro och Carlshamn. Här har jag inte testat någon än så länge då jag inte använder matlagningsgrädde i maten på vardagar- har aldrig gjort och kommer nog inte att göra nu heller då jag ju alltid vill äta så “nyttigt” som möjligt och då väljer jag att dra ner på/utesluta för mycket fett/socker/tomma kolhydrater.

 

  • Creme fraiche/gräddfil: Oatlys iMat Fraiche rekommenderas varmt men det finns även en från Yosa samt sojabaserade produkten Sour Supreme.

 

  • Vispgrädde: Carlshamn har en som ska vara bra att vispa hård, den är baserad på havre men, jag har hört och läst att den som är godast är Airy Creamy från Alpro. Tipset här för båda sorterna är att vispa riktigt länge, 5 minuter på högsta effekt, om du vill ha den hård för tex semlor, slurp!

 

  • Ost: Vegusto har massor av olika ostar, Cheezly har en god sojafri ost, Astrid & Aporna har flera sorter. Finns en hel del att få tag på i webbutiker men dit har jag inte heller kommit än. Jag har inte känt att jag behöver det, inte än i alla fall!

 

  • Yoghurt: Finns många alternativ baserade på främst havre och soja, bla Alpro som jag tipsat om tidigare, den naturella. Härligt krämig i konsistensen.

 

  • Glass: precis som med mjölk och yoghurt finns det många olika alternativ baserade på ris, havre och soja. .
Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.