Denice Lundevall
Yoga World
Bara jag

Helgen!

falafel-fryst-300g-halsans-kok

Jag har fixat å donat lite i helgen, även hunnit med en del jobb. Helgen ja…några har frågat mig vad jag nu smaskar på under helgerna när jag inte längre äter kött/mejeriproduker/ägg? Jag har faktisk en liten lista på de saker som jag äääälskar och brukade äta på helger innan bytte till vegansk kost.  Glass till exempel, jag älskar ju Ben & Jerrys, hur gör jag nu? VAD äter jag istället för glass? Har jag helt enkelt slutat äta det? Eller?

Den här listan håller jag alltså nu på att “bocka av” och ni kommer at få ta del utav vilka “substitut” jag tar till för att komma så nära “originalet” som möjligt ELLER bara hitta ett annat smarrigt alternativ helt enkelt. Det finns ju sååå mycket smarrigt att välja mellan! Det här är listan på det jag brukade att äta på helgerna:

 • Hamburgare
 • Glass (Ben & Jerrys + snickerglass är 2 favoriter)
 • Bröd
 • Chocolate chip coockies
 • Tortillias med smält ost
 • Semla
 • Bärpaj
 • Nachos med smält ost

Det är alltså några utav de saker som jag brukade smaska i mig- inte allt på en gång givetvis och några utav dessa har jag som sagt hittat “substitut för”, hamburgaren vet ni ju om- GAAAAH va god bönburgaren var förra helgen!!! Men som sagt, det kommer upp framöver hur jag har gjort för att kunna “bocka av” den här listan och mer därtill så håll utkik!

Annat helg-gött kommer jag ju också att ge tips på, som nu i helgen till exempel blev det en suuuupersparrig “Wrap” och här kommer receptet på den:

Det här behöver du (allt är veganskt men du väljer såklart själv vad du vill byta ut):

 • Falafel (hälsans kök)
 • Tortillas
 • Blandad salladsmix
 • Majs
 • Salsa (medium-mild)

Till majonäsdressing:

 • Majonäs (Astrid & Aporna)
 • Sambal Oelek

Till svamp-och spenatröran:

 • Skogschampinjoner
 • Vitlök
 • Bladspenat
 • Scharlottenlök
 • Cajun kryddblandning

Gör såhär: Tillred falaflarna ( HUR I HELA VÄRLDEN BÖJER MAN ORDET FALAFEL!?? en falafel flera falaflarrrrr? )  i ugn/spis enligt anvisning på förpackning. Stek under tiden champinjoner och lök tills vätskan avdunstat, tillsätt vitlök, bladspenat och krydda med cajun efter tycke och smak.

Ta en liten skål och ha ner önskad mängd majonäs och ha därefter ner 1-2 tsk sambal oelek. Smaka av så det inte blir för starkt, men sting ska det vara!

När falaflarna är klara ta ut dem och lägg in ett tortillabröd på ugnsgallret. Låt de bli lite varmt och lätt frasigt men inte för frasigt så den blir hård, då bryts den när du ska försöka “vika ihop” den för att äta.

Lägg de varma tortillabrödet på en tallrik, lägg på lite utav svampröran, lägg upp 2 st falaflar och mosa dem tillsammans med lite salsa (mosa dem gör jag för att det blir lättare att äta dem då, de tar inte lika mycket plats i själva brödet). Lägg nu på önskad mängd dressing, sallad och majs. Vik ihop som du gör med en vanlig mjuk taco. Ät och njut!

Jag hade tyvärr inte alla ingredienser i  min tortilla som ni ser nedan på bilden. Den saknar majs, blandsallad och dressing men man tager vad man haver och när jag åt min “tortte” så tänkte jag att till nästa gång ska jag ha dressing, blandsallad och majs- vi hade bara blandspenat hemma som fick agera “sallad” men fäään va gott det var ändå kan jag lova!!!

 

Falafel

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.