Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Vegansk Hälsopaj!!

Jag har länge vart sugen på paj- matpaj, men jag gillar inte det onyttiga pajskalet så jag gjorde en mycket mer hälsosam variant på kikärtor.

Det jag missade var “äggstanning” och istället för det så har jag något som kallas för “no-egg” meeeeen den glömde jag att jag hade hemma…såklart, haha! Mina recept blir ju fan aldrig fulländande när jag alltid missar elle kommer på i efterhand; “men åååh, de borde jag ju haft iiii”. Nåja, här kommer receptet i alla fall och det är med ett nyttigt pajskal! 

Recept 4-6 pers (alla ingredienser är veganska) 

Till pajskalet:

  • 3 dl förkokta kikärtor, dvs sådan som går att köpa i tetra/burk.
  • 3-4 msk mandelmjöl
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk linfrö

Gör såhär: ha ner alla ingredienser i matberedaren och mixa till en det. Den blir lite mer kladdig än en vanlig pajdeg. Olja in en form och tryck ut pajdegen i formen. Nagga med en gaffel och in i kylen i 10-20 min. 

Sätt ugnen på 200 grader under tiden så den är varm när kyltiden är klar. Gör grönkålschipsen under tiden (se tidigare recept under “nyttiga recept-kategorin i höger spalt”).

När grönkålen är i ugnen kör du igång med köttfärsen -eller den fyllning du vill ha i pajen. Jag gjorde en köttfärsås med, champinjoner, sharlottenlök, röd paprika, zuccini, vitlök, salt, peppar, oregano, grönsaksbuljong och tomatsås med vitlökssmak. 

Ta ut pajskalet ur kylen, och byt plats med grönkålschipsen som nu bör vara klara. Låt chipsen svalna medan pajskalet gräddas i ugnen i 20 min. 

När pajskalet är klart lägg ner din fyllning. Toppa med riven ost och in i ugnen i ca 20 min, håll koll på osten- när den är smält bör pajen vara klar (vegansk ost smälter inte lika bra, inte de 3 ostar jag testat med iaf) 

Skär upp en bit paj och lägg upp på din tallrik, toppa med lite grönkålschips och lägg lite extra runtom. Bon apetit! 

   
    
 

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.