Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagYoga/Meditation

Dharma yoga wheel

Jag har för en tid sedan beställt ett dharma yoga wheel. Jag följer dom på Instagram och har länge vart sugen på att införskaffa mig ett “hjul”. Ni kanske minns att mitt fokus just nu är bakåtböjningar. Jag har en väldigt stel bröstrygg, axlar och bröst som behöver mjukas upp rejält! Här kommer hjulet till stor användning, jag kan böja mig bakåt i olika konstallationer och hela tiden ha hjulet nära bakom mig, så jag har en trygghet att falla tillbaka mot.

På den övre bilden ser ni en väldigt “enkel/basic” övning. Nu gick det faktiskt lite bättre än vad jag väntat mig. Jag trodde inte att jag skulle lyckas ha både knän och armbågarna i golvet samtidigt faktiskt. Jag har dock ändå en bra bit kvar då jag vill kunna nudda mina fötter med händerna, då har jag verkligen lyckats öppna upp ordentligt i kroppen. Något att jobba på med andra ord!!! 

På bilden här nedan är en pose som jag gärna vill kunna bemästra. När jag väl gör det innebär det att jag blivit rörligare i hela överkroppen! Sist jag testade övningen (som jag förövrigt, precis som vanligt inte har en aning om vad den heter) kom jag ingenstans. Igår kunde jag i alla fall nå tårna och hålla kvar och slappna av i posen. DET är enorma framsteg för mig stela överkropp! Jag blev så glad! Dock är målet att kunna ta tag om hela fötterna – ytterligare något att jobba på! Haha! 

Det är så jävla roligt och motiverande att känna framstegen! Det är även skönt för hela kroppen att bli mer och mer rörlig- it makes me feel like a FREAKKIN unicorn! 

  

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.