Denice Lundevall
Yoga World
Bara jag

1 vecka på vegansk kost!

Alltså det här med piggheten?! Jag är så jäkla pigg hela tiden, fantastiskt ju! Som sagt, även om jag sover lite så är jag ändå pigg och har bra med energi under hela dagen! SÅ JÄKLA UNDERBART! 

Jag är verkligen en sådan människa som blir sjuuuukt trött om jag sover för lite, men inte nu! 

Maten jag äter älskar jag och jag vet att jag tjatar men så är det! Det är inte alls svårt att laga vegansk mat- tvärtom! 

Här kommer en liten lista på allt jag upplevt under min vecka på vegansk kost:

 • Pigg och energifylld hela dagarna
 • Känslan av att känna sig “ren” inombords är underbar! 
 • Soporna luktar inget länge då det enbart är kompost från växter som ligger där och inte en ruttnande köttbit som ligger och stinker (we all know that smell) WIN! 
 • Mitt intresse för matlagning har gått från obefintligt till VÄLDIGT STORT!! Jag letar alltid efter nya spännande recept och tycker att det är så roligt roligt att laga mat. 
 • I och med att jag inte äter någon från djurriket hjälper jag till att dra ner enormt mycket på miljöutsläpp/ skövling av skog/djurplågeri och en massa annat bra för vårt liv här på planeten. 
 • Jag minimerar riskerna för att insjukna i diabetes, hjärt-och kärlsjukdomar, cancer och andra vidriga sjukdomar. 
 • Jag tänker mer miljövänligt över lag. 
 • Känner mig lätt i kroppen och blir aldrig “däst” eller proppmätt när jag ätit. 

Tja, jag ser inga som helst anledningar till att börja äta kött igen?! Nu ska jag inte gå händelserna i förväg men jag har känt under hela veckan att jag verkligen inte vill äta kött. 

Så till sist men inte minst- maten som lagades igår: linsgryta med rotfrukter. 

Ingredienser, inga mått- bara höfta och smaka av: 

 • Gul lök
 • Röda linser
 • Valfria rotfrukter  (jag tog broccoli, kålrot och palsternacka
 • Grönsaksbuljong
 • Vitlök
 • Salt,peppar
 • Chili-flakes
 • Torrostade solrosfrön med lite salt (valfria frön/nötter)

Gör såhär:

Koka linser enligt anvisning, ha i den skivade löken mot slutet. 
Koka rotfruktern i grönsaksbuljong, vitlök och chili. Koka några minuter så grönsakerna fortfarande har ett härligt tuggmotstånd, häll av vattnet och häll ner grönsakerna tillsammans med linserna och rör om. 
Häll upp grytan i en skål och strö över lite solrosfrön- ät och njut! 

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.