Denice Lundevall
Yoga World
Bara jag

“Paracetamol hade inte godkänts idag”

Nu när jag legat hemma sjuk i en vecka så har jag ju ätit värktablett för febern och penicillin för halsflussen när den väl kom. Tillbaka till värktabletten- jag äter ipren där den aktiva substansen är ibuprofen, i alvedon är den aktiva substansen: paracetamol och det är den det har skrivits om i SVD och det tycker jag verkligen att du ska läsa mer om här!

Det är skrämmande vad vi stoppar i oss och vad som faktiskt tillåts i Sverige, när de påvisar klart och tydligt de extremt höga levervärdena de ger efter bara några dagars användning? Nu när vi vet så mycket mer och forskning påvisar biverkningarna och ändå rekommenderas vi att äta det?! Det här var nytt för mig, jag hade ingen aning om detta men har alltid vart försiktig med att ta värktabletter över lag då det inte känns bra helt enkelt. Jag vill inte stoppa i mig läkemedel i onödan men jag äter som sagt inte Alvedon- det gör däremot min lilla Mormor  som jag nu måste säga till att genast byta!

Äter ni värktabletter? Hur ofta?

Så mitt lilla tips för idag är att tänka på vad ni stoppar i er och verkligen känna efter- behövs det en värktablett eller är jag bara extra trött idag? Det är många jag känner som väldigt snabbt tar en tablett vid tex huvudvärk, även om värken “endast” är lätt. Huvudvärk kan ju även bero på trötthet, druckit dåligt (som de allra flesta gör!) ätit dåligt, stress osv. Min åsikt är att många utav oss kanske behöver tänka till en extra gång innan vi tar en värktablett, det kanske räcker med att ta några djupa andetag för att varva ner, dricka vatten/äta och ta en promenad i den friska luften. Jag tror faktisk i min enfald att det skulle räcka för många utav dem som så ofta tar till en värktablett.

 

 

2 kommentarer

 1. Hamnade akut i sjukhus för medicinbiverkningar efter en enklare operation. Bl.a.a reagerade negativt till morfin och paracetamol, levern och njurarna lade av tillfälligt. Läkarna hade svårt att acceptera detta för det står inte i “boken”, men så var det. I sjukhuset erbjöds helat tiden Alvedon (paracetamol), som jag av goda skäl vägrade att ta. Efteråt fick jag förbud att använda acetylsalicylsyra, ibuprofen och liknande för jag har blodförtunnande medicinering. Jag sade att jag inte tar paracetamol för min lever inte tål det. Läkare skulle ordna recept på annat. Det blev Citodon, som är kodein + paracetamol. Kodein är starkt beroende framkallande och förvandlas i kroppen till morfin, som jag tidigare överreagerade på. Man erbjuds bara samma gift hel tiden.

  1. Seppo: Fy fa-aaaan säger jag bara!

   Läkemedelsindustrin är ett jävla pack som tjänar pengar på att göra oss beroende utav kemiska mediciner som ger hemska biverkningar mm. Det är en stor pengaindrivande industri där de “lobbar” för varandra och håller varandras rygg.

   Läkemedel kan vara helt fantastiskt bra i många situationer givetvis men i många fall, alldeles för många fall gör medicinen oss mer sjuka. Det är så hemskt!

   Som du själv säger ” man erbjuds bara samma gift hela tiden” och detta trots flera undersökningar, tester och forskning som pekar på att tex ändra människors kost kan göra MYCKET mer än vad mediciner. Detta vet vi/dom men just för att det är en sådan stor pengaindustri precis som jordbruk så kommer vi att fortsätta att bli rekommenderade att trycka i oss mediciner och skitmat!

   ursäkta mina svordomar men jag blir så upprörd! Jag hoppas verkligen att du har fått den hjälp du behöver nu.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.